Jobs and Internships – Opportunities for Students

Internship program at IT Labs

Exciting Internship Opportunities at IT Labs Are you a tech enthusiast looking to gain practical experience in the field of data engineering and AI? Do you want to be part of a dynamic team that will help you develop both...

Read More

Студентска Пракса во МИКРОСАМ

Почитувани студенти, Доколку сте во потрага за започнување на вашата кариера во професионална компанија, Микросам нуди платена пракса во траење од 2 месеци со полно работно време, надоместок на трошоци за сместување, организиран превоз и храна за студенти од сите Технички...

Read More

Sur Place North Macedonia Scholarship Program

Почитувани студенти, Во прилог на ваше внимание ви ја претставуваме Sur-Place Scholarship програмата за Практикантска работа во компанија по ваш избор. Доколку сте во последната фаза од вашите дипломски и магистерски студии оваа Програма е за вас. Ние ви нудиме: Обуки како да ја пронајдете...

Read More

Summer internship Netcetera 2022

Are you looking for an opportunity to join collaborative, ambitious, and talented early-in-career professionals who work alongside passionate and experienced mentors on real projects while seeking to challenge yourself, learn, and grow your career? 𝗢𝘂𝗿 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗲𝗿 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝘀𝗵𝗶𝗽 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗶𝘀 𝗷𝘂𝘀𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝘆𝗼𝘂!  Join us: Software Engineer Summer Internship: https://bit.ly/3NDzkkYSummer UX...

Read More

Виртуелен саем за практикантство од Bitern

Виртуелниот саем за практикантство кој ќе се одржи од 16-ти до 18-ти мај има за цел да ги поврзе студентите и дипломците со компаниите за пракса.Линк за пријавување и повеќе информации: https://vfair.bintern.com

Read More

Можност за пракса во Македонски Телеком

Драги студенти, Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во Служба за поддршка на технички услуги (CSOD) во времетраење од максимум една година со полно работно време. Aнгажираниот практикант би ги извршувал следниве активности: Техничка поддршка на второ...

Read More

Open call for Netcetera Spring Internship 2022

The University of Information Science and Technology “St. Paul the Apostle” – Ohrid and Netcetera Macedonia have agreed to initiate a spring internship program for UIST students. Following the successfully completed guest speakers invited talk in the winter semester...

Read More

МИКРОСАМ Вработува ИТ асистент!

МИКРОСАМ Вработува ИТ асистент! Дали сакаш да ги надоградиш твоите компјутерски вештини во високо иновативна средина?  На суперхеројскиот ИТ тим на Микросам му треба поддршка во: - Истражување и развој на компјутерски софтверски системи - Имплементирање и тестирање на системите за управување на базите на...

Read More

Оглас за вработување во Народна банка на Република Северна Македонија

Почитувани, Во прилог ви го доставуваме линкот од Огласот за вработување во Народната банка на Република Северна Македонија. https://www.nbrm.mk/vrabotuvanje-vo-narodnata-banka-1.nspx Огласот е објавен и во дневните весници „Коха“ и „Слободен печат“, во нивните изданија од (среда 5 јануари 2022 година). Огласот е за вработување на 5 извршители на и тоа:-      1...

Read More