News & Events

On 20 September 2023, the Vice-Rector Prof. Dr. Ustijana R. Shikoska, Ph.D., and the Deans Assistant Prof. Dr. Aleksandar Karadimche, Ph.D. and Assistant Prof. Dr. Goran Shibakovski, Ph.D., participated at IoT Security and Privacy Workshop at Seavus Education and Development Center (SEDC) in Skopje....

Денес, анализата и визуелизацијата базирана на големи податоци го трансформираат начинот на кој компаниите донесуваат деловни одлуки. Тоа влијае на тоа како тие препорачуваат каква содржина ќе се прикажува на вашите преноси на социјалните медиуми. Инфодемијата ни докажа дека информациите од платформите на социјалните медиуми се шират доста брзо. Студиската...

Во огромната таписерија на човечкиот напредок, една нишка сјае посилно од кога било досега - Информатичка технологија. Тоа не е само поле на студирање или кариера; тоа е самата структура на нашата иднина, бескрајно патување во непознатото каде човечкиот потенцијал не познава граници. Дали сте подготвени да тргнете на незаборавно...

Dr. Mária Ždámalová, an Assistant Professor at the Slovak University of Technology in Bratislava, is a guest at the University of Information Science and Technology "St. Paul the Apostle" from September 11, 2023, to September 15, 2023, as part of the Erasmus program. During her...