Employments & Internships

Почитувани студенти, Доколку сте во потрага за започнување на вашата кариера во професионална компанија, Микросам нуди платена пракса во траење од 2 месеци со полно работно време, надоместок на трошоци за сместување, организиран превоз и храна за студенти од сите Технички факултети. Дознајте повеќе како би изгледала вашата...

Are you looking for an opportunity to join collaborative, ambitious, and talented early-in-career professionals who work alongside passionate and experienced mentors on real projects while seeking to challenge yourself, learn, and grow your career? 𝗢𝘂𝗿 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗲𝗿 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝘀𝗵𝗶𝗽 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗶𝘀 𝗷𝘂𝘀𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝘆𝗼𝘂!  Join us: Software Engineer Summer Internship: https://bit.ly/3NDzkkYSummer UX Design / Development Internship: https://bit.ly/3GjtrXuSummer QA Internship: https://bit.ly/39Zi5fqSummer...

Виртуелниот саем за практикантство кој ќе се одржи од 16-ти до 18-ти мај има за цел да ги поврзе студентите и дипломците со компаниите за пракса.Линк за пријавување и повеќе информации: https://vfair.bintern.com ...

Драги студенти, Македонски Телеком има потреба од студенти за обавување на платена пракса во Служба за поддршка на технички услуги (CSOD) во времетраење од максимум една година со полно работно време. Aнгажираниот практикант би ги извршувал следниве активности: Техничка поддршка на второ ниво на технички услуги за отстранување...

The University of Information Science and Technology “St. Paul the Apostle” – Ohrid and Netcetera Macedonia have agreed to initiate a spring internship program for UIST students. Following the successfully completed guest speakers invited talk in the winter semester in 2021/2022 academic year, students had...

Dear students,   Greetings from Manipal University Jaipur (MUJ), India ! Hope, my email find your safe and healthy in this pandemic era. It gives me immense pleasure to inform you that our university is conducting an ‘International Winter School Manipal University Jaipur (IWSMUJ) 2022’ (virtual mode) tentatively...

МИКРОСАМ Вработува ИТ асистент! Дали сакаш да ги надоградиш твоите компјутерски вештини во високо иновативна средина?  На суперхеројскиот ИТ тим на Микросам му треба поддршка во: - Истражување и развој на компјутерски софтверски системи - Имплементирање и тестирање на системите за управување на базите на податоци - Развој и спроведување на безбедносни планови - Одржување...

Dear Students,  MCA announces a call for internships for full stack development with a focus on backend technologies, with an opportunity for employment. Internship Program for Software Developers - Pamphlet Have a good day ...

Почитувани, Во прилог ви го доставуваме линкот од Огласот за вработување во Народната банка на Република Северна Македонија. https://www.nbrm.mk/vrabotuvanje-vo-narodnata-banka-1.nspx Огласот е објавен и во дневните весници „Коха“ и „Слободен печат“, во нивните изданија од (среда 5 јануари 2022 година). Огласот е за вработување на 5 извршители на и тоа:-      1 извршител на работното место „помлад аналитичар I степен“...